A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Lereszelte az almát, majd összekeverte a liszttel, a család pedig nem győzte dicsérni!

Ha egy gyors és finom édességre vágysz, akkor próbáld ki ezt az almás palacsintát. Nem lehet betelni vele!

Hozzávalók:

✦ 170 g liszt,
✦ 1 evőkanál cukor,
✦ 1/2 kiskanál só,
✦ 1 tasak sütőpor,
✦ 1/2 kiskanál fahéj,
✦ 1/4 kiskanál szerecsendió,
✦ 1 db tojás,
✦ 2 evőkanál olaj,
✦ 240 ml tej,
✦ 1 nagy alma lereszelve.

Elkészítés:

Keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd adjuk hozzá a felvert tojást és a tejet, kavarjuk jól össze. Adjuk hozzá a reszelt almát és még egyszer kavarjuk át.
Forrósítsunk fel egy kevés olajat egy serpenyőben és tegyünk egy merőkanállal a palacsintatésztából bele sülni (vigyázzunk ne tegyünk túl nagy adagot a serpenyőbe, hogy ne ragadjon oda).
Ha megsült vegyük ki és tegyük egy tányérra (a tányérra tegyünk egy szalvétát, hogy felszívja az olajat). Tálaláskor megszórhatjuk fahéjjal és porcukorral. Jó étvágyat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések