Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Kókusztekercs

Van, akinek ez már retró, mások szerint nincs olyan, hogy retró süti, van, akinél kókusztekercs, másoknál keksztekercs: egyvalami biztos, hogy szinte mindenki szereti.

Hozzávalók:


10 dkg jó minőségű vaj
25 dkg kókuszreszelék
1 dl feketekávé 
10 dkg fekete csoki 70-90%-os (cukrozatlan)
Édesítő ízlés szerint, lehet stevia, xilit, vagy eritrit 
Kókusztej (de csak annyi, hogy összeálljon a tészta) kb. 1,5 dl

Elkészítés:


Keverd össze a vajat, az édesítőt és a kókuszreszeléket.
A kókusztejből csak annyit tegyél bele, hogy a tészta jól összeálljon.
A kapott masszát vedd ketté, és az egyik részébe tedd bele a feketekávéban olvasztott fekete csokit.
A barna és a fehér tésztákat 2 sütőpapír között nyújtsd ki, majd húzd le mindkét tésztáról a felső sütőpapírt, és fektesd őket egymásra.
Az alsó papír segítségével csavard fel. 
A kapott kókusztekercset tedd be a  mélyhűtőbe, de nem kell fagyasztani. 
Amikor a tekercs jól lehűlt, akkor jól szeletelhető is lesz.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések