A kókuszgolyók ínycsiklandó falatkákat rejtenek, ezért egyszerűen nem lehet ráunni erre az egyszerű finomságra. Íme a recept:
Hozzávalók
40 dkg darált keksz,
kb. 10 dkg darált dió,
80 dkg vaj,
10 dkg levendulás porcukor,
3 ek. cukrozatlan kakaópor,
3 ek. “cseresznyelé” (a cseresznyét elraktuk “kompótnak” csak éppenséggel pálinkával lett leöntve. A lé időközbe szelídül, a cseresznye viszont vadul),
fél deci lefőzött kávé,
fél deci tej.
Kókuszreszelék a forgatáshoz.
A töltelék, meg amit épp itthon találtam: kesudió, mogyoró, mandula, mazsola és a “megvadult”cseresznye.
Elkészítés
A golyókhoz a hozzávalókat összegyúrom, picit pihentetem. Majd kiveszek egy kis tészta mennyiséget, tenyeremen ellapítom, közepébe a kívánt “töltelék” golyóvá formálom, majd kókuszreszelékbe forgatom!
0 Megjegyzések