Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Kókuszgolyók kicsit másképp! Mindegyik mással van töltve

A kókuszgolyók ínycsiklandó falatkákat rejtenek, ezért egyszerűen nem lehet ráunni erre az egyszerű finomságra. Íme a recept:

Hozzávalók


40 dkg darált keksz,
kb. 10 dkg darált dió,
80 dkg vaj,
10 dkg levendulás porcukor,
3 ek. cukrozatlan kakaópor,
3 ek. “cseresznyelé” (a cseresznyét elraktuk “kompótnak” csak éppenséggel pálinkával lett leöntve. A lé időközbe szelídül, a cseresznye viszont vadul),
fél deci lefőzött kávé,
fél deci tej.

Kókuszreszelék a forgatáshoz.

A töltelék, meg amit épp itthon találtam: kesudió, mogyoró, mandula, mazsola és a “megvadult”cseresznye.

Elkészítés


A golyókhoz a hozzávalókat összegyúrom, picit pihentetem. Majd kiveszek egy kis tészta mennyiséget, tenyeremen ellapítom, közepébe a kívánt “töltelék” golyóvá formálom, majd kókuszreszelékbe forgatom!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések