Persze sose lesz olyan jó a mi főztünk, mint a nagyié – ezt lássuk be. Na, de most, hogy a kezünkben van az ő receptje, minden megváltozik!
Általában újévre szokás kocsonyát készíteni, úgyhogy még van egy kis időnk, hogy tökéletesre fejlesszük a receptünket. Íme, a nagyi titkos receptje.
Hozzávalók:
80 dkg füstölt tarja
3 sertésköröm
50 dkg sertésbőr
1 fej fokhagyma
20 szem fekete bors, só, víz, 1 fej vöröshagyma
Elkészítése:
A füstölt tarját, a megtisztított körmöket és a sertésbőrt egy nagy fazékba tesszük és annyi vízzel öntjük fel, hogy bőven ellepje. Miután felforrt, beletesszük a gerezdekre szedett fokhagymát, a fekete borsot, a vöröshagymát és ízlés szerint sózzuk.
A kocsonyát addig főzzük, ameddig a körömnél a húsos-bőrös rész szinte már leválik a csontról.
Amikor a kocsonya készre főtt, akkor egy konyharuhát tegyünk a tetejére. Pár másodpercig hagyjuk rajta, mivel ennyi idő alatt a konyharuha magába szívja a zsír réteget. Vegyük le a tetejéről és öblítsük ki.
Ezután a húsokat tányérokba szétosztjuk és felöntjük a szűrt kocsonya lével. A kiadagolt kocsonyát hideg helyen hagyjuk kihűlni, megdermedni.
0 Megjegyzések