Másnap a legfinomabb, ha kicsit már összeértek az ízek! Igen laktatós darab, tényleg elég egy tányér is belőle.
Hozzávalók (4 személyre)
60 dkg füstölt csülök,
15 dkg fejtett bab vagy tarkabab (Többféle babból is készülhet, de a főzési idejük eltérő lehet!)
40 dkg savanyú káposzta,
1 kis fej hagyma
1 gerezd fokhagyma,
5 dkg zsír,
5 dkg liszt,
3 dkg tejföl,
1 babérlevél,
csípős paprika (ízlés szerint)
Elkészítés
Feltesszük főni az előzőleg hideg vízben áztatott csülköt, majd kb. egy óra múlva hozzáadjuk a babot, és lassú tűzön puhára főzzük.
Külön vízben a babérlevéllel félig megfőzzük a savanyú káposztát, majd a bableveshez öntjük, és együtt megfőzzük.
Vöröshagymát pirítunk, fokhagymával pirospaprikával barna rántást készítünk, ezzel sűrítjük a levest.
Ételízesítővel, tejföllel, sóval, csípős paprikával fűszerezzük, és a hússal együtt tálaljuk.
0 Megjegyzések