A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Így kért 300 ezer kopogtatócédulát a cigányoktól Vona Gábor! – Megszólalt a titkos találkozó tanúja (videó!)

Megszólalt a PestiSrácok.hu-nak a Vona Gábor és Sárközi Antal “Bandi” dunántúli cigányvajda 2009-es titkos találkozójának egyetlen szem- és fültanúja, Horváth Gyula, ismert győri adószakértő, aki  videóstábunknak nyilatkozva a vajda minden szavát megerősítette. Mint emlékezetes, a köztiszteletben álló, néhai Sárközi Antal egy videófelvételt hagyott hátra, amely szerint Vona Gábor, a Jobbik és a Magyar Gárda cigányellenes provokációinak csúcspontján találkozót kezdeményezett vele, amelyen 300 ezer kopogtatócédulát kért a dunántúli cigányságtól. Vona továbbra sem hajlandó válaszolni a PestiSrácok.hu kérdéseire.


Döntő vallomások kerültek a PestiSrácok.hu birtokába, amelyek azt igazolják, hogy Vona Gábor a Jobbik cigányellenességének csúcspontján, a 2010-es választásokat megelőzően személyesen próbált meg szert tenni 300 ezer kopogtatócédulára a már elhunyt Sárközi Antal “Bandi” dunántúli cigányvajdával és tanácsadójával folytatott titkos budapesti megbeszélésén – írtuk meg pénteken. Az ügyet eredetileg a Magyarországi Cigányok Országos Pártja alakuló ülésén, még 2012-ben az egyik küldött robbantotta ki, ám bizonyítékok hiányában akkor elhalt a botrány. Múlt pénteken azonban bemutattuk a néhai Sárközi Antal “Bandi”, az országos közéletben is elismert és megbecsült győri cigányvajda hátrahagyott videónyilatkozatát, amelyben részletesen elmondja, hogyan folyt le a találkozó Vona Gábor budai, Krisztina körúti irodájában. Vona Gábort a a Blaha Lujza téri aluljáróban tartott utcafórumán is megpróbáltuk kifaggatni a vajdával történt találkozójáról, de a kérdést meg sem hallgatva azt közölte, hogy ő csak a bíróságon hajlandó reagálni portálunk felvetéseire. A kérdéseket aztán levélben is elküldtük a Jobbik sajtóosztályának, de csupán ezt a kurta választ kaptuk:
Tájékoztatjuk, hogy a jövőben a Jobbik képviselői a Pesti Srácok nevű kormányzati bulvárblognak sem írásban, sem szóban nem fognak nyilatkozni.
Pedig lett volna miről. Most megszólalt a PestiSrácok.hu-nak Horváth Gyula ismert győri adószakértő, aki biztonságpolitikai téren is tanácsadóként dolgozik több fontos bizottságban. Mint elmondta, a győri és a dunántúli cigányság vezetőivel két évtizede ápol bizalmi viszont, egyfajta szószólóként tekintenek rá. Ezért fordult elő, hogy 2009-ben a Magyar Gárda és a Jobbik akkori győri vezetője neki tolmácsolta Vona Gábor invitálását Sárközi Antal vajda felé.

Akkoriban egymást érték a gárdista provokációk


A helyi romák és a Magyar Gárda, illetve a Jobbik között akkoriban nagyon feszült volt a viszony, mert a gárdisták rendszeresen provokálták a romákat, amire válaszul ők “cigány gárdát” akartak alakítani, éppen Sárközi Antal vajda beszélte le őket a konfliktus fokozásáról – mondta el Horváth Gyula. A hírnök azt üzente, Vona „közös munkát szeretne a cigánysággal”. – Nem tudtam, miről van szó, veszteni nem veszthetünk semmit. Bandi bácsi mindig is egy béketűrő ember volt és szerette volna, ha az ő népe, mert így nevezte a cigányságot, biztonságban van. Szeretett volna avval az emberrel találkozni, aki ezt a félelemkeltő rendszert irányítja és a szemébe nézni – emlékezett vissza videóinterjúnkban a tanácsadó, hozzátéve: Nem sejtették, hogy kopogtatócédulákról van szó. Vona a szívélyes hangulatban elkezdődött beszélgetés során egyszer csak rátért a lényegre és előadta, hogy tudja, Bandi bácsinak nagyon nagy ismertsége és befolyása van a dunántúli romák körében, ezért háromszázezer kopogtatócédulát vár tőlük. A Jobbik elnöke azt ígérte, hogy ha pozícióba kerülnek, meghálálja ezt a cigányságnak – emlékezett vissza Horváth Gyula, aki leszögezte: a Krisztina körúti 2009-es találkozón hárman voltak jelen, Vona Gábor, Sárközi Antal és ő, illetve az előtértben a titkárnő. Később még egy telefonbeszélgetés és email-es levélváltás volt köztük, de a vajda visszautasította a kérését.

“A Gárda a szívügyem”


Mindez azért is különösen pikáns, mert Vona Gábor és pártja által felügyelt Kuruc.info akkoriban – valós társadalmi problémákat hatalmi célból felhasználva – nagyon durván uszított a cigányság ellen. Érdemes felidézni Vona a Kuruc.info jobbikos-újnyilas portálnak adott, “A Gárda a szívügyem” című 2010-es interjúját is, aminek központi témája a cigányügy. Ma már komikus felidézni az interjúból azt a részt is, amiben a kurucos kérdés így hangzik:

Több olvasónk kérdezi: mi a garancia arra, hogy a Jobbik nem fog a húsosfazék közelében megszédülni a pénz és hatalom illatától? Hogyan tudják megakadályozni, hogy a karrierista, helyezkedő, nyerészkedni vágyó alakok befészkeljék magukat a Jobbikba?

Mire Vona Gábor válasza:
Garanciát adni erre nem lehet.. A Jobbiknak most már 10 ezer tagja van. Ekkora közösséget már nagyon nehéz kontrollálni százszázalékosan. Sokan kérdik, kérdezik ezt, ami az elmúlt 20 év után teljesen jogos, de ilyenkor mindig visszakérdezek, hogy milyen garanciát tudnánk adni? Azt hiszem, aki eddig nyomon követte a munkánkat, a küzdelmünket, az nem kér garanciát, hanem támogat bennünket addig, amíg ezt kiérdemeljük. Én bízom a magyar emberekben, bízom abban, hogy igenis, a nemzeti radikalizmus győzelemre vezethető, csak keményen meg kell dolgozni érte. Kérem, hogy a magyar emberek is bízzanak bennünk. Egyébként meg a Jóisten a legjobb dramaturg. A Jobbikot mindig olyan kemény próbatételek elé állítja egy-egy újabb lépcsőfok megmászásához, hogy a karrieristák általában maguktól kikopnak a pártból. Ez persze nem jelenti azt, hogy a vezetőség nem figyel éberen. 
Az elmúlt hetekben a Mandier.hu közolt egy sor, ebből a korszakból származó hangfelvételt, amelyen a Szent Korona Rádióban a Jobbik vezetői számos alkalommal durván szélsőséges, antiszemita és cigánygyűlölő véleményeket, “poénokat” fogalmaznak meg. Érdemes meghallgatni például “a cigányokról, a zsidókról és mindenféle szutykokról“ folytatott emelkedett beszélgetésüket.

A videót készítette: Huth Gergely és Tihanyi Rita/PestiSrácok.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések