Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Hogyan készítsünk ízletes házi kolbászt hagyományos recept alapján?

A kolbász jellemzően téli finomság, melyet általában a disznóvágást követően szoktak elkészíteni. Ha azonban nem felel meg ízlésünknek a készen kapott termék, melyet piacon illetve a hentesnél szerezhetünk be, akkor készítsük el mi magunk az ízletes harapnivalót.
A szakácsok állítása szerint, a jó kolbász titka a minőségi hozzávalókban, az arányok betartásában, a megfelelő bél kiválasztásában, illetve a szárításban és füstölésben rejlik.

Az alábbiakban bemutatunk két hagyományos kolbász receptet, melyet, ha követsz, te is ízletes házi kolbász tudsz előállítani az otthonodban.

Hagyományos kolbász recept


A kolbász hozzávalói:

6 kg disznóhús
10 m disznóbél
csombor (borsfű)
csípős paprika
10 cikk fokhagyma

Elkészítési javaslat: A hús megmossuk, ledaráljuk. A disznóbelet megpucoljuk és előkészítjük a töltésre. A húst befűszerezzük a felsorolt fűszerekkel, és a belekbe töltjük.

Disznókolbász készítése


A kolbász hozzávalói:

1.5 kg kövér disznóhús
2 m disznóbél
40 gr fokhagyma
30 gr só
8 gr őrölt bors
25 gr édes paprika
250 ml csontlé
1 kanál szárított csombor

Elkészítési javaslat: A hús megmossuk, ledaráljuk. A disznó belet megpucoljuk és előkészítjük a töltésre. A húst befűszerezzük a felsorolt fűszerekkel, és a belekbe töltjük.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések