A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fél év börtönt kapot egy francia rendőr, mert intézkedés közben véletlen arcon legyintette az ellen álló migránst

Hat hónap börtönbüntetésre ítéltek egy francia rendőrt, amiért arcon ütött egy migránst egy Calais melletti fogdában.
A 40 éves rendőr 2016 nyarán ütötte meg a migránst, közvetlen azelőtt, hogy a migránsnak meg kellett jelennie egy tárgyaláson.

A rendőr ügyvédje szerint egy szerencsétlen esetről van szó, és védence valójában nem is akarta megütni a migránst, aki a leírás szerint kifejezetten izgága volt, nem nyugodott meg egy percre sem, a rendőr pedig csak lefogni akarta, amikor véletlenül az arcára ütött.

A bíróságot nem hatotta meg a védekezés, fél év börtönbüntetésre ítélték a rendőrt, és öt évre eltiltották a fegyverhasználattól.

Az ügy érdekessége, hogy számos szervezet, köztük a Human’s Right Watch is kritizálta Franciaországot és a francia hatóságokat azért, mert rosszul bánnak a migránsokkal, különösen a Calais határában található elhíresült táborban, “a dzsungelben”.

A The Local cikke szerint számos esetben kritizálták a francia hatóságokat, ez azonban az első eset, hogy elítélnek valakit a migránsok elleni bánásmód miatt.

Calais környékén rengeteg problémát okoznak a migránsok. A város kikötőjéből próbálnak átjutni Angliába, ezért kamionokat támadnak meg, sokszor életeket veszélyeztetve.

888 nyomán

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések