A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Antifasiszta csőcselék provokálták a lengyel hazafiakat

Robert Winnicki, a lengyel radikális Nemzeti Mozgalom parlamenti képviselője Poznanba volt hivatalos egy találkozóra, több száz antifa jelent meg a helyszínen és megpróbálták lezárni az utcát. De, megjelentek a poznani ultrák és nacionalisták is…
Winnicki pártja, a Nemzeti Mozgalom tagjai szoros kapcsolatban állnak a másik két hazafias mozgalom, az ONR és a All-Polish Youth mozgalom tagjaival, akik közreműködnek a varsói „Függetlenség Menet” megszervezésében, ahová Európa számos pontjáról érkeznek nacionalisták.

Winnicki pártja a Ruch Narodowy, szemben áll a multikulturalizmussal, a liberalizmussal, az iszlamizációval és a meleg-jogokkal.

2014-ben azzal is botrányt kavart a radikális lengyel politikus, hogy arra szólította fel Andrychow város vezetését, hogy utasítsák ki onnan a romákat. Winnicki azóta egyre inkább bevándorlásellenes retorikára váltott, és próbálja ezt a hullámot meglovagolva elfogadhatóvá tenni a lengyelek számára a hazafias, utcai mozgalmakat.

Ő volt a meghívott egy poznani eseményre.

Az antifák mikor megtudták, hogy a radikális képviselő a városba érkezik elkezdtek szervezkedni. A St. Pauli szélsőbalos brigádjával is felvették a kapcsolatot és meginvitáltak tőlük is több embert. Érkeztek még Csehországból és Olaszországból is antifák.

Erre a Lech Poznan ultrái egyből ugrottak és ők is összeszedtek egy komoly 400-500 fős huligánokból, nacionalistákból álló mobot.

A városban volt egy kisebb box, de a rendőröknek sikerült uralni az indulatokat, szétválasztották a feleket. Winnicki és a küldöttség érintetlenül lejutott a Pub-ba és megtartották az eseményt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések