A palacsintát mindenki imádja, számtalan töltelékkel lehet készíteni, de leginkább mégis a lekváros változata lett a legközkedveltebb. Azonban ez az almás palacsinta az összes lekvárost lekörözi.
Hozzávalók:
1 csésze tej
1 tojás
½ teáskanál só
1 evőkanál cukor
3 evőkanál liszt
½ evőkanál olaj
A töltelékhez:
½ kg alma
50 gramm vaj, 30 gramm vaj a sütéshez
cukor ízlés szerint
Elkészítés:
1. Öntsük a tejet egy nagyobb tálba.
2. Tegyük bele a tojást, és keverjük egyenletesen.
3. Adjuk hozzá a cukrot, a sót, a lisztet, jól kavarjuk össze.
4. Miután csomómentesre kevertük, adjuk hozzá az olajat, és ezzel is jól keverjük el.
5. Melegítsünk fel egy serpenyőt, és vajazzuk ki.
6. Öntsünk annyi masszát a serpenyőbe, hogy vékony palacsintát tudjunk sütni belőle.
7. Miután mindkét oldala szép barnára sült, tegyük egy tányérba, és hagyjuk kihűlni a palacsintákat.
8. Közben készítsük el a tölteléket.
9. Mossuk, és hámozzuk meg az almát, majd reszeljük le. Tegyük egy kis lábasba, adjuk hozzá a vajat, és pároljuk puhára. Adjuk hozzá a cukrot, és egy kevés fahéjjal is fűszerezhetjük.
Amikor elpárolgott a víz róla, hagyjuk kihűlni. Kenjünk mindenik palacsintára 1 evőkanál tölteléket, és tekerjük fel.
A vajat olvasszuk fel egy serpenyőben, és süssük 1-2 percet a feltekert, megtöltött palacsintákat. Tálaláskor szórhatunk még rá egy kevés fahéjat.
0 Megjegyzések