Süssön Ön is mákos sütit, amihez vaníliasodót is készíthet!
Hozzávalók:
6 tojás
1 citrom
12 dkg cukor
3 evőkanál méz
1 csipet őrölt fahéj
15 dkg darált mák
darált dió
Előkészítés:
A tojásokat válasszuk ketté. A citromot alaposan mossuk meg, héját reszeljük le. A cukor felét keverjük habosra a tojások sárgájával, majd adjuk hozzá a mézet, a fahéjat és a citromhéjat. A maradék cukorral verjük kemény habbá a tojásfehérjét, keverjük hozzá a mákot és óvatosan forgassuk össze a tojássárgájás masszával. Öntsük a tésztát egy kivajazott és belisztezett tortaformába, majd 160 Celsius fokra előmelegített sütőben süssük meg. A tetejét megszórhatjuk darált dióval vagy porcukorral.
Édes mártással finomabb
A vaníliasodóhoz keverjünk össze 2 tojássárgáját 1 dl tejjel és 1 kávéskanál liszttel. Forraljunk fel 4 dl tejet 2 csomag vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá a tojássárgás keveréket. Ezután adjunk hozzá 1 dkg vajat és a 2 dkg cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét keverjünk hozzá a mártáshoz.
0 Megjegyzések