Nagyon finom, laktató étel.
Hozzávalók:
6-7 szelet karaj
1/2 kg darált hús
2 szikkadt zsemle
4 tojás
20 dkg sajt
35 dkg bacon szalonna
só bors
fokhagyma
ételízesítő
petrezselyemzöld.
Elkészítés:
1. Az őzgerincformát kiolajozzuk. Kibéleljük bacon szalonnával úgy hogy a szélein lelógjon. A karajt kiklopfoljuk fűszerezzük ízlés szerint.
2. A hússzeleteket előbb lisztbe ,majd tojásba mártjuk, reszelt sajtba forgatjuk, és így tesszük a formába. A zsemlét, beáztatjuk vízbe vagy tejbe, ki ahogyan szereti, a darált húst beízesítjük sóval, borssal, fokhagymával, petrezselyemmel, két tojást keverünk bele.
3. Ezt a tölteléket ráhelyezzük a formában lévő karajszeletekre, ezt is befedjük lisztbe, tojásba, sajtba forgatott karajjal. Legvégül a lelógó bacon szalonnát ráhajtogatjuk a hús tetejére.
4. Alufóliával lefedjük. Előmelegített sütőben közepes lángon, kb 90 percig sütjük. 45 perc után a fóliát levesszük, így még kb 20 percig sütjük ,majd a formából kiborítva még 20-25 percig pirítjuk.
5. Köretnek rizst, vagy akár petrezselymes krumplit tálalhatunk.
Jó étvágyat!

0 Megjegyzések