Támogassa munkánkat!

Igényeljen tagsági kártyát. Kattintson IDE.

Pácolt zöld paradicsom télire! Nagyon finom, minden évben elkészítem a családnak!

Még mindig nem késő zöld paradicsomot eltenni télire, ha nincs is a kertben a piacon még elérhető áron be tudod szerezni. Ez a zöld paradicsom recept hirtelen nagyon sok rajongót szerzett a világhálón. Nem tudjuk megállni, hogy ne készítsük el!
Hozzávalók:

1 kg zöld paradicsom
1 csípős paprika
50 ml 9%-os ecet
50 gramm cukor
1 evőkanál só
kapor
1 cikk fokhagyma

Elkészítés:

1. Mossuk meg a paradicsomokat, és vágjuk négybe.
2. Tisztítsuk meg a fokhagymát, a csípős paprikát, és vágjuk apró darabokra. Ha valaki nem szereti a csípőst, akár ki is hagyhatja.
3. vágjuk apróra a kaprot
4. tegyük egy edénybe a paradicsomot, adjuk hozzá a többi hozzávalót, és hagyjuk legalább 12 órán keresztül szobahőmérsékleten állni.
5. Ezután tegyük sterilizált üvegbe, csavarjuk jól rá a fedelét, és helyezzük a kamrapolcra. Télen sajnálni fogjuk, hogy miért csak ennyit tettünk el ebből az imádnivaló savanyúságból.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések