Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.



Éjszakára beáztatok pár mandulát egy pohár vízbe, és reggel elfogyasztom. Ha megtudod miért teszem, te is ezt fogod csinálni

Sokat tehetsz ezzel az egészségedért!
A beáztatott mandulának több a pozitív, jótékony hatása, mintha nyersen fogyasztanád el. Érdemes kipróbálnod a következő módszert, ha szeretnél több nyomelemhez, vitaminhoz jutni, mint amilyen az E-vitamin, a kalcium, a cink, a magnézium, valamint az Omega 3 zsírsav. Azért áztasd be a mandulát, mert a vékony héjban található, csírázást gátló enzimet a víz kioldja, így a mandula könnyebben emészthető lesz, és sokkal több nyomelem jut így a szervezetbe.

Mire jó az áztatott mandula?

Szívbetegségek kezelésére

A mandulában lévő kálium, magnézium fehérje, jótékony növényi olaj védi a szívet, segít megelőzni a szívrohamot, óvja az érhálózatot, és szabályozza a vérkeringést.

Energiát ad

Napi egy marék mandula elfogyasztása energiával tölti fel a szervezetedet. Ez köszönhető a réznek, a mangánnak, és az emésztést beindító riboflavinnak.

Csökkenti a rossz koleszterint

A mandulában lévő kalciumnak és E-vitaminnak köszönhetően csökken a rossz koleszterin, ezért érdemes fogyasztani a magvakat.

Jót tesz az agynak, az idegsejteknek

Mivel a mandulában megtalálható a l-karnitin és riboflavin, máris kisebb lesz az esélye az Alzheimer-kór kialakulásának.

Egészséges csontozat

A kalcium, a foszfor, amelyek megtalálhatók a mandulában, segítenek megőrizni a csontok erősségét, védve például a csontritkulástól.

Rákmegelőző hatású

Főként a vastagbélrákkal szemben nyújthat védelmet, mert jót tesz az emésztésnek, védi a bélrendszert és hozzájárul annak méregtelenítéséhez.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések