A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Czeglédy bűnszervezete mögött Gyurcsány áll

Tovább dagad a Czeglédyvel és Gyurcsánnyal kapcsolatos botrány: újabb három gyanúsítottat vettek őrizetbe a Human Operator-féle bűnszervezet ügyében, amelynek Gyurcsány Ferenc DK-elnök cége közel 80 milliós kölcsönt adott. Erről a bukott miniszterelnök ködösít, Budai Gyula fideszes képviselő szerint viszont a DK elnöke és a baloldal áll a munkaerő-kölcsönző maffia mögött.
A Fidesz szerint Gyurcsány Ferencnek végre színt kellene vallania Czeglédy Csaba ügyében, mivel kiderült: a baloldal ügyvédje valójában „a volt kormányfő strómanja” – mondta Budai Gyula, a nagyobbik kormánypárt országgyűlési képviselője. Ismert: Czeglédy Csaba – többek között az MSZP, a DK és az Együtt színeiben önkormányzati képviselőnek választott, június 16-a óta különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt előzetes letartóztatásban lévő ügyvéd – cégének, a Human Operator Zrt.-nek tavaly közel 80 millió forintos kölcsönt nyújtott a Gyurcsány-cégbirodalomhoz tartozó Altus Portfolio Kft.

Az üggyel kapcsolatban Gyurcsány Facebook-bejegyzésben úgy magyarázkodott, hogy a „tavasszal adott” kölcsönnel ők is rosszul jártak, mert nem kapták vissza, mivel a Human Operator vagyonát zárolták a büntetőeljárás miatt. Az Origo azonban rámutatott, hogy Gyurcsány vagy nem mond igazat, vagy kétszer is hitelezett Czeglédy bűnszervezetének, mivel a náluk lévő kölcsönszerződés dátuma 2016-os, Gyurcsány pedig azt állította, hogy idén tavasszal segítették ki a Human Operatort.

Az egyre dagadó munkaerő-maffia ügyében Czeglédy cége újabb három alkalmazottjának előzetes letartóztatását kezdeményezte a Csongrád Megyei Főügyészség, a gyanú szerint ők személyesen hajtották végre Czeglédy utasításait.
Eközben a Pesti Srácoknak a Human Operator által megkárosított diákok egyik szószólója, Kéri Ámon úgy nyilatkozott: Czeglédy egyik jogi képviselője felajánlotta nekik, hogy sok ezer megkárosított társuk közül őket kifizetik, ha „tartják a szájukat”.

– A Czeglédy Csaba által üzemeltetett bűnszervezet mögött Gyurcsány Ferenc és a baloldal áll. Megállapítható, hogy Czeglédy Csabának semmi más dolga nem volt, mint hogy a baloldal és a DK kampányához pénzt gyűjtsön össze, és ezt sikeresen meg is tette – mondta Budai Gyula, aki szerint az sem lehet véletlen, hogy a Gyurcsány-féle Altus ugyanabban az osztrák bankban vezetett számlát, ahol Czeglédy Csaba titkos széfet tartott fenn és amelyben egy kilogrammnyi aranyat foglaltak le az osztrák rendőrök.

Valódi DK-s volt az ál-TEK-es

Gyurcsány egy másik embere is rács mögé került. A Somogy Megyei Főügyészség kedden jelentette be, hogy öt embert vettek őrizetbe, akik egy vállalkozótól több tízmillió forintot akartak kicsalni úgy, hogy a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársainak adták ki magukat. A Magyar Idők szerint az egyik gyanúsított a korábban a DK-ban politizáló Kőrös Gusztáv, aki az MSZP-t megrázó bajai hamis videó egyik készítője is volt 2013-ban, nem mellesleg a solti cigány önkormányzat vezetője. Mint ismert, a hamis videó készítői akkor a Fideszt akarták választási csalással vádolni, de a tervük elbukott. Kőröst most azzal gyanúsítják, hogy ő vezette a bandát, amely a gyanú szerint több vállalkozót is igyekezett „lehúzni” egy több száz milliós közbeszerzési pályázat ígéretével.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések