A családban mindenki imádja!
Sokféleképpen elkészíthetjük a tojást. A só-bors kombináció mellett tehetünk bele extra hozzávalókat is. Íme egy titkos összetevő: a szójaszósz. Gasztro fanatikusok és séfek szerint a szója teljesen újszerűvé teszi a tojást, és tudományos magyarázat is van arra, hogy miért. Az okot ’umami’-nak hívják, ami az ötödik alap ízként ismert - írja az Ötletdívák.
A japán szó a múlt század elejéről származik és a glutamát által okozott ízt írja le, ami egy húsosabb ízt kölcsönöz az ételnek. Ez az összetevő élénkíti az ízlelő bimbókat, intenzívebb ízérzést vált ki a szájban. Ezt természetes adalékként használják az ázsiai konyhában, kiemelve az ételek ízeit, mint a tengeri herkentyűk, húsok, gomba, zöldségek és erjedéssle készült termékekét, mint a szójaszósz. Ázsiában különösen népszerű a rántottához szójaszószt használni. Próbáld ki és adj egy keveset hozzá, miközben vered fel a tojást, még mielőtt elkezdenéd sütni.
0 Megjegyzések