A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Franciaországban is metrót akart robbantani – Ismaelt, a 18 éves muszlim terroristát még időben lekapcsolták

Bejelentette a francia belügyminiszter, hogy muszlim radikálisok több terrortámadásra is készültek az elmúlt hónapokban, például melegbárakat is fel akartak robbantani. Februárban pedig egy fiatal dzsihadista az észak-francia nagyváros, Lille metróját. Nevet nem mondott, de a La Voix Du Nord regionális újság kikövetkeztette: ez csak Ismael Z., a 18 éves lille-i terrorista lehet. 
Februárban ugyanis elfogtak a francia kommandósok egy 18 éves muszlim fiatalembert, akit már hetek óta figyeltek. Fegyvereket és robbanószereket akart venni, és a radikális, franciagyűlölő mecset, a dél-lille-i Arbrisseau rendszeres látogatója volt.

Amikor elfogták, bevallotta, hogy komoly helyen akart robbantani. Ismael Z. azóta is börtönben van. A belügyminiszter ugyanazt a napot jelölte meg arra, hogy valaki robbantani akart a lille-i metróban, mint amikor Ismael Z.-t elfogták.

Lille-ben különösen veszélyesek a fiatal radikális muszlimok. Közülük többen már kamaszkorukban elmentek Szíriába harcolni az Iszlám Államnak, egy részük meghalt, de többen hazajöttek. Folyamatosan terrortámadásokra készülnek, ez a végcél.

A fiatal muszlimok sajátos térítőként dolgoznak. Ingyen palacsintát osztanak az utcán (a francia crepe-et), és az a legfontosabb feladatuk, hogy a hajléktalanokat megtérítsék, áttérítsék a muszlim hitre. És innét már egy lépés, hogy radikalizálják őket, akár öngyilkos merényletekre is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések