Segít a fogak védelmében, erősíti a csontokat és még sok más jótékony hatása van, mégis feleannyi tejterméket fogyasztanak a magyar gyerekek, mint amennyi szükséges lenne – derült ki a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége által készített felmérésből.
A kutatás szerint a gyerekek sokszor azzal sincsenek tisztában, hogy mely élelmiszerek készülnek tejből. A gyermekek mindössze negyede tudta, hogy a túró tejterméknek minősül - írja a Blikk.
A szervezet szerdán kiadott tájékoztatója rámutat: nemzetközi szinten és hazánkban is napi fél liter tej vagy ennek megfelelő kalciumtartalmú tejtermék fogyasztását javasolják a felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt. – Gyermekkorban fontos a rendszeres tejtermékfogyasztás, már napi egy pohár joghurt is hozzájárulhat a megfelelő mennyiségű kalciumbevitelhez, és segítheti a csonttömeg kialakulását – hívták fel a figyelmet a szakemberek.
0 Megjegyzések