A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kettészakad az Európai Unió! Magyarország is érintett!

Ostobaság az EU elképzelése, hogy a vitás kérdéseket a visegrádi országok számára kifizetendő támogatások csorbításával rendezné – állítja Lubomír Zaorálek. A cseh külügyminiszter nem zárja ki, hogy az EU kettészakad.
Zaorálek szerint az unióban fennáll a szakadás veszélye, a keleti és a nyugati államok között még mindig nagy az életszínvonalbeli különbség, ami érthetően feszültségeket okoz. Ezeket a feszültségeket a migránsválság csak tovább élezi.

A cseh diplomácia vezetője úgy látja, hogy Brüsszelben nem azoktól várják a problémák megoldását, akiket a gondok közvetlenül érintenek. Ilyen a migránsválság is, amikor az érintettek feje fölött akarnak dönteni.

Csehország véleménye az, hogy az EU széttöredeződése reális forgatókönyv, mert egyes tagállamok szembekerültek egymással.

Zaorálek szerint nem újdonság, hogy a V4-en belül eddig is sok kérdés nyitva maradt, viszont elutasítja azt az állítást, hogy Csehország a csoport leggyengébb láncszeme lenne.

Forrás: valasz.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések