Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Hivatalosan be­vizs­gál­ták a csir­ke­húst - meg­döb­bentő az ered­mény!

Az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerbiztonsági Felügyelet, az FDA megerősítette azt az évek óta keringő pletykát - szervetlen arzént adnak a tápos csirkéknek.
Az Associated Press beszámolója szerint a leggyakrabban használt arzén tartalmú hozamfokozó, a roxarsone serkenti a növekedést, kiirtja a parazitákat, és színt ad a baromfihúsnak.

Ez a szer eredeti állapotában nem mérgező, de bomlástermékként a csirke szervezetében méreggé alakul át.

Az arzént kapcsolatba hozták már húgyhólyag-, tüdő-, bőr-, vese-, és vastagbélrákkal, kisebb mennyiség rendszeres bevitele pedig részleges bénuláshoz és cukorbetegséghez vezethet.

A szert sajnos Magyarországon is használják, nyílt titok, hogy itthon is arzénos táppal etetik a csirkéket. Ezt a hatóságok sem tagadták, azt viszont igen, hogy ennek lenne bármilyen egészségkárosító hatása - írja a ripost.hu.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések