A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Újabb pokoli torony dőlt össze! Nagy erőkkel próbálnak menteni!

Ötemeletes torony dőlt össze Nápolyban pénteken.
Egy ötemeletes toronyépület összedőlt Nápoly közelében péntek reggel – írja az Express. A dél-olaszországi városban helyi idő szerint 5 óra 20 perckor rogyott össze egy lakóépület, legalább hatan – egyes hírek szerint nyolcan – a romok alatt ragadtak, két család tagjait keresik, köztük gyerekeket is. Sérültekről egyelőre nem tudni.

Reggel a helyiek próbálták elhordani az épület maradványait, és kiszabadítani a törmelékek alá szorult embereket. Az olasz tűzoltóság teljes erővel dolgozik a helyszínen.

A közeli Circumvesuviana (Vezúv körüli) vasútvonalat pedig lezárták, a közelben lakók szerint ugyanis az összeomlás előtt nem sokkal vonat robogott el az épület mellett.

Egy Torre Annunziata-i lakos az olasz sajtónak elmondta, hatalmas robaj hallatszott a baleset idején. Jelenleg nagyjából 70 civil segít a romok eltakarításában, kézzel, vödrökkel hordják el a törmeléket. A munkát a csendben végzik, hogy meghallják a segélykiáltásokat.

A közeli lakóépületek stabilitását elkezdték vizsgálni a tűzoltók. A helyi lapok szerint a toronyházat éppen felújították.

Forrás: faktor.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések