A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Schiffer András: Botka mögött az SZDSZ-es Jurassic Park gyülekezik

Az LMP vezetőségéből egy éve távozó ügyvéd a Heti Válasznak adott interjújában azt mondta, hogy bár kormányváltásra lenne szükség, úgy, ahogy az ellenzék matekozik, nem fog menni.
Kormányváltásra lenne szükség, de úgy nem fog menni, hogy az ellenzékben az ország helyett megint a matekolással vannak elfoglalva – mondta Schiffer András a Heti Válasznak. Az LMP vezetőségéből egy éve távozó ügyvéd szerint „amíg nincs ellenzéki párt, amely elismeri, hogy 2010 óta az ország és a világ állapotát illetően Orbánnak ugyan messze nem mindig, de többször is jól működött a szimata, nem lesz kormányváltás. Az tudja leváltani, aki a helyes diagnózisait elismeri, de pusztító receptjei helyett alternatívával áll elő.”

Arra a kérdésre, hogy antiszemiták voltak-e a vizes vb miatt hirtelen eltüntetett Soros-plakátok, Schiffer azt mondta, az ellenzék is felelős azért, hogy a kampány belekerült az antiszemitizmus-diskurzusba. „Ha a kormány a közpolitikai tervei miatt bírálja Sorost, másnak meg egyből a milliárdos származása jut erről eszébe, az gondolkodik rasszistán!” – mondta Schiffer, elismerte ugyanakkor, hogy „járulékos haszonként ott lehetett Orbán fejében, hogy kikanalazza a Jobbik-táborról leszakadó antiszemita szavazókat”.

Schiffer szerint Soros György a migrációs krízis kapcsán egész Európa számára is kockázatos politikát népszerűsít és finanszíroz, de csak az dimenzionálja túl a szerepét, akinek semmilyen egyéb mondanivalója nincs már Magyarország számára. Elismerte azt is, hogy a globális migrációs krízis természetének a felismerésében Orbán Viktor ösztönei jobban működtek, mint az övéi. CEU-ügyben viszont szerinte nagyon elkalkulálta magát a miniszterelnök, és minden szempontból ártott az országnak.

Schiffer András azt mondta. nem kellemes látnia, hogy a Jobbik az először általa és Szél Bernadett által 2015 elején felvetett bérunióval házal, a „Fizessenek a gazdagok!”-kal meg pont Botka László, „háta mögött Szekeres Imrével és a Lengyel-szalonban sorakozó SZDSZ-es Jurassic Parkkal. Azt viszont fontosnak tartja, hogy a bérek ügyében legyen egy „közeledési útiterv”. „A magyar vezetés ideológiájának a lényegét valójában nem az illiberalizmus, meg az ehhez hasonló baromságok adják, hanem az alacsony bérek, a kizsákmányolás, a függés fokozása” – mondta Schiffer András a heti Válasznak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések