Orbán megindította a támadást Brüsszel ellen. Kemény dolgot mondott a parlamentben!

Orbán Viktor egészpályás letámadást indított Brüsszel ellen hétfőn, gyakorlatilag terroista-barátsággal gyanúsítva a brüsszeli bürokráciát. A miniszterelnök szerint “Brüsszel nyíltan a terroristák pártjára áll”, amit a kormányfő felfoghatatlannak nevezett.
Orbán Viktor hétfőn, napirend előtt a parlamentben azt mondta: az Európai Unió nem Brüsszel, hanem független európai nemzetek önkéntes szövetsége. Magyarország nem Európa-ellenes, sosem volt az, éppen ellenkezőleg: a kormány egy igazi európai álláspontot képvisel, a hatályban lévő európai szerződést védi, benne a tagállamok és Brüsszel közötti eredeti munkamegosztással – fejtette ki, hozzátéve: nem a magyarok álláspontja változott meg, “Brüsszel váltott gúnyát”.

Amíg én vagyok Magyarország miniszterelnöke és itt állhatok, addig a kerítés a déli határon is állni fog – jelentette ki Orbán Viktor hétfőn a parlamentben, napirend előtt elmondott felszólalásában. A kormányfő úgy fogalmazott: amíg a Fidesz és a KDNP kormányozza az országot, addig nem engednek Brüsszel zsarolásának és elutasítják a kötelező betelepítési kvótát. “Amíg a polgári nemzeti oldal adja a derékhadat, addig a haza is védve lesz” – szögezte le, a nehéz munkával elért sikerek védelmét ígérve.

Orbán Viktor azt is hangoztatta, hogy amíg Magyarország demokratikus alapokon áll, nem fogadja el, hogy Brüsszel lopakodva elvegyen nemzeti jogaiból. Azt is világossá tette: aki támogatja a bevándorlást és lebontaná a kerítést, ismeretlen múltú, identitású és célú migránsokat telepítene Magyarországra, és az emberek, a nemzet, a haza ellenére cselekszik.

Szerinte “Ahmed H. nyilvánvalóan képtelen hazugságai” fontosabbak Brüsszelnek, mint a magyarok biztonsága. Azt is abszurdnak nevezte a miniszterelnök, hogy Brüsszelben ma egy “pénzügyi spekuláns” szabja meg, “merre van az előre”. Európai vezetők “hajbókolnak” Soros György előtt, aki megmondhatja, mit kell tennie Európának – fogalmazott Orbán Viktor.

A miniszterelnök közlése szerint ma a magyar emberek többsége úgy gondolja, “Brüsszel fordítva ül a lovon”, és nem engedhetjük meg, hogy Brüsszel átvegye az irányítást.

Orbán Viktor előzőleg a nemrégiben zárult nemzeti konzultációeredményeit ismertetve elmondta, a magyarok többsége úgy gondolja, nem engedhetjük meg, hogy Brüsszel betelepítési programokat kényszerítsen Magyarországra. Hozzátette: a többség szerint nem engedhetjük meg azt sem, hogy Brüsszel beleszóljon az adók, a bérek és a rezsidíjak meghatározásába Magyarországon.

“Magyar Magyarországot és európai Európát akarunk” – fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök.

A kormányfő szerint a nemzeti konzultációk lehetővé teszik, hogy az emberek, a választott parlamentjük és a kormányuk közös akarattal cselekedhessen. Az ország mai eredményeinek ez a fundamentuma, ezért sikerült kimenteni Magyarországot a pénzügyi katasztrófából, megfékezni az árakat, százezreknek munkát adni, emelni a béreket, és megindítani Magyarországot a gazdasági fejlődés ösvényén – sorolta.

Szavai szerint “kiformálódott egy új egység, egy új nemzeti egység, egy szellemi, politikai és akcióegység”. Ez a gondolat, miszerint “mi magyar Magyarországot és európai Európát akarunk”, egységbe fogja a magyarokat, a program élén pedig a kormány áll.

1 Megjegyzések

Unknown üzenete…
Feltételezhető,hogy bizonyos körök az EU-ban le vannak fizetve és akik elég közel ülnek a tűzhöz azok az Unió pénzét is ellopták.Azért volt jó nekik a részeges Junker mert Ő sakkban tartható volt az alkoholizmusa végett.A migránsok erőszakos betelepítése miatt is felelöségre kell vonni azokat a személyeket, akik ludasak az ügyben
Hirdetés