A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ismét kiírták a Budapest Fotográfiai Ösztöndíjat

Budapest Önkormányzata, szakmai partnerségben a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központtal, megújítva a korábbi Budapest Fotográfiai Ösztöndíjat, 2017-ben ismét kiírja az egyéves pályázatot.
A 2012-ig létező hasonló program újjáélesztésével a főváros célja, hogy minőségi, aktuális és évente eltérő művészi szemszögből készített képsorozat készüljön Budapestről, megörökítve a folyamatos fejlődést és változásokat, illetve a város sokszínűségét - közölte az MTI-vel a Capa Központ.

Tájékoztatásuk szerint az ösztöndíj odaítéléséről öttagú szakmai kuratórium dönt, melynek tagjai Csizek Gabriella, a Mai Manó Ház művészeti főmunkatársa; Gellér Judit, a Capa Központ kurátora; Készman József művészettörténész; Korniss Péter fotográfus, a díj alapítója, valamint Móricz-Sabján Simon, korábbi Budapest Fotográfiai ösztöndíjas fotográfus.

Az általuk kiválasztott fotós évente tizenkét hónapon át havi nettó 100 ezer forintos ösztöndíjban részesül.

A pályázók a Capa Központ honlapján szeptember elejéig jelentkezhetnek: egyoldalas szinopszisban kell megfogalmazniuk azt a Budapesttel kapcsolatos témát, amellyel ösztöndíjasként foglalkozni kívánnak, valamint - amennyiben rendelkezésükre áll - az általuk javasolt témában korábban készített fotográfiai sorozat bemutatásával kell bizonyítaniuk szakmai színvonalukat. Ezek mellett művészi hitvallásukat, életrajzukat és saját képválogatásukat is csatolniuk kell.

A kuratórium ezen anyag alapján választja ki a nyertest, aki a következő év szeptemberében a Mai Manó Házban és a kiállításhoz készült katalógus formájában mutathatja be sorozatát.

A fővárosi Pro Cultura Urbis Közalapítvány a Főpolgármesteri Hivatallal közösen 2000-ben alapította meg a Budapest Fotográfiai Ösztöndíjat, amelynek keretében tizenegy éven keresztül évente egy kiváló fotográfus kapott támogatást arra, hogy a koncepcióként beadott tematikáját követve elkészítse sorozatát a magyar fővárosról. Az ösztöndíj egyik kiemelt eseménye és a Mai Manó Ház egyik legsikeresebb kiállítása volt a Budapest Pozitív címmel 2012 nyarán bemutatott összefoglaló tárlat.

A díjjal kapcsolatos további információk a http://capacenter.hu/esemenyek/budapest-fotografiai-osztondij-2017/ honlapon érhetők el.

MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések