A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az EP mindent megtenne, hogy felmentsék a röszkei terroristát

Bakondi György szerint ennek érdekében az EP befolyásolni próbálja a független bíróságot is.
Példátlan, hogy egy európai politikai testület véleményt nyilvánítson egy büntetőügyben, amelyben az ítélet még nem jogerős, és befolyásolni próbálja egy uniós tagország független bíróságát – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 csatornán vasárnap.

Bakondi György az Európai Parlament májusban elfogadott határozati javaslatára reagált, amelyben az EP “mentegette” a tavaly terrorcselekmény és határzár tiltott átlépésének bűntette miatt tíz év fegyházra ítélt és Magyarországról kiutasított Ahmed H. Cipruson élő szír állampolgárt.

A belbiztonsági főtanácsadó úgy fogalmazott: az európai jogelvekkel ellentétes, hogy bármilyen politikai szervezet, ez esetben az Európai Parlament befolyásolni igyekezzen egy folyamatban lévő büntetőügyben bármelyik EU-tagország független bíróságát.

Ez példátlan, eddig ilyen Európában nem volt – hangsúlyozta.

Kitért arra is, hogy a hétvégén 210 illegális bevándorló próbált bejutni az országba; azt mondta, “van utánpótlás”, érkeznek migránsok a határhoz, és sokan többször is megkísérlik az illegális határátlépést.

Ha érdekesnek találod a cikket, oszd meg ismerőseiddel is!

Forrás…

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések