Hirdessen itt

Amerika ezzel a lépésével végleg kihúzhatja a gyufát Putyinnál!

Észtország védelmi minisztériumának közleménye szerint az országban kezdetét vette a NATO Saber Strike nevű hadgyakorlata.
A közleményből kiderült: az újabb hadgyakorlat ürügyével több mint ezer külföldi fegyveres maradhat az országban – főként britek és franciák, emellett kis létszámban finn katonák is érkeztek.

„Az Észtországban tartott hadgyakorlatok a Lettországban kezdődő Saber Strike hadgyakorlat részei.” A helyi védelmi erők felderítő zászlóalja brit és francia csapatokkal kiegészülve vesz részt a gyakorlatokon, ez mintegy 1500 főt jelent.

Amit az amerikai hadsereg korábban szintén egy hadgyakorlatra hivatkozva hozott be Észtországba – pl. AH-64 Apache és UH-64 Black Hawk helikopterek –, továbbra is maradnak. A gépeket a május 8-26. közt zajló Spring Storm nevű hadgyakorlatra hozták, most a május 28. és június 24. közt tartott Saber Strike okán vannak az országban.

A Saber Strike hadgyakorlatot az orosz határ mentén fekvő országokban tartják, az a funkciója, hogy erre hivatkozva a NATO évek óta tartó haderő-összpontosítása mellett további alakulatok és rengeteg amerikai harceszköz jöhessen Kelet-Európába. A Saber Strike részeként Észtországban, Lettországban, Litvániában és Lengyelországban tartanak gyakorlatokat.

Forrás: hidfo.ru

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések