A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Váratlan fordulat! Népszavazást tart egy európai szövetségesünk a migránsokról, és bepereli Brüsszelt!

A lengyel kormány kész arra, hogy peres úton rendezze vitáját az Európai Bizottsággal, amely meg akarja büntetni, amiért nem hajlandó migránsokat befogadni. 
Amennyiben Brüsszel nem enged, úgy Varsó kész népszavazásra vinni az ügyet – mondta Konrad Szymanski európai ügyekért felelős lengyel külügyminiszter-helyettes.

Szymanski a Zet rádiónak nyilatkozva elmondta: “Szó sem lehet semmilyen büntetésről. Nem kizárt, hogy bíróságon találkozunk. Mi készek vagyunk erre.”

Szymanski a migrációs ügyekért felelős uniós biztos, Dimitrisz Avramopulosz keddi, európai parlamenti plenáris ülésén elhangzott kijelentésére reagált, ami szerint : “jogi és egyben erkölcsi kötelezettsége az Európai Unió tagállamainak, hogy részt vegyenek a 160 ezer menedékkérő elosztását szolgáló uniós mechanizmusban.”

A bizottság helyzetértékelésében kiemelte Magyarországot, Lengyelországot és Ausztriát, amelyek eddig egyetlen áthelyezést sem hajtottak végre. Rámutattak arra is, hogy Csehország már közel egy éve nem tett felajánlásokat.

Ha az Európai Bizottság úgy dönt, hogy támadást indít Lengyelország ellen, arra fogjuk felhívni a figyelmet, hogy Lengyelország egy azon 26 ország közül, amelyek nem hajtják végre a döntést – mondta Konrad Szymanski.

Nem zárta ki, hogy Lengyelországban népszavazást tartanak a menekültek befogadásáról.

“Ha valaki megpróbálja sarokba szorítani a lengyeleket, az ilyen cselekedetek következménye népszavazás lehet” – mondta.

Forrás: 888.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések