Hirdessen itt

Teljes film: A Trianon szindróma

Arra kérünk benneteket, hogy osszátok meg ezt a bejegyzést minél több csoportba, minél több ismerőssel.
1920. június 4-én Párizsban, a versailles-i kastély parkjában álló Nagy - Trianon palota dísztermében írta alá a magyar kormányküldöttség az első világháborút lezáró és egyben a történelmi Magyarország megszűnését is jelentő békeszerződést.
Az ország területe 283 ezer helyett 93 ezer négyzetkilométerre, lakosainak száma pedig 18,2 millióról 7,6 millióra csökkent. Mi vezetett, mi vezethetett el idáig? Mi lehetett, mi volt az a "bűn", amelyre ilyen súlyos "büntetés" volt a válasz?

Megjegyzés küldése

2 Megjegyzések

Unknown üzenete…
Mi vezetett, mi vezethetett el idáig? Mi lehetett, mi volt az a "bűn", amelyre ilyen súlyos "büntetés" volt a válasz? Kedves cikk író miért nem fejezi be a a cikket. Írja le, hogy miért hozták ezt a határozatot! nem egy több órás filmet keljen mindenkinek végig nézni, hogy esetleg ha nem tudja akkor tudomást szerezzen róla. Le kellet volna röviden tömören írni mi váltotta ki ezt az ítéletet.
Dithte üzenete…
Igen! Wallner Bélának teljes mértékben igazát érzem! Mi volt az oka, mi váltotta ki ezt az ítéletet??? Erről miért nem szólnak a film szerkesztői, készítői? Hol van rajtunk kívül egyetlen olyan ország, amit határain túl a saját népe veszi körül?