A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Megtiltották a vallási jelképek viselését a belga rendőröknek

A La Libre Belgique című napilap hétfőn arról írt, hogy a semlegesség megtartása a rendőrség kötelességei közé tartozik, ami semmilyen vallási jelkép viselését nem teszi lehetővé.
Jambon a De Zevende Dag flamand nyelvű televíziónak adott interjújában úgy vélekedett, hogy az “egyenruha az egyenruha”, a rendőrség pedig a társadalom sokszínűségét tükrözi.

Így könnyebb az integráció?

Antwerpenben egy kísérleti jelleggel hozott, a rendőrök körében vallási jelképek viselését tiltó határozatra utalva elmondta: a lehető legszélesebben értelmezett módon történik az új tagok állományba vétele, integrációjukat a vallási jelképek viselésének engedélyezése igencsak megnehezítené.

Yvan Mayeur, Brüsszel főpolgármestere szerint sem helyes a vallási szimbólumok látható viselése. Mint mondta, egy közfeladatot ellátó szervezetnek “semlegesnek” kell lennie.

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések