A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kómába eshet a gyilkos magyar rab, nem tetszik neki, ahogy bánnak vele

Éhségsztrájkba kezdett a Sopronkőhidai Fegyház és Börtönben Süveges Péter, a 45 éves, tescós rabló néven elhíresült férfi. A férfi több mint egy hete nem evett, állapota gyorsan romlik. Süveges nyolc éve előzetes letartóztatását tölti, ügyét többször újraindították.
2014 januárjában első fokon életfogytiglani börtönre ítélték nyereségvágyból elkövetett emberölés, lőfegyverrel, robbanóanyaggal való visszaélés, valamint rablás miatt. Az akkori vádirat szerint társaival 2005 májusában kiraboltak egy pénzszállító autót a budaörsi Tescónál, többször rálőttek a rendőrökre, és menekülés közben kézigránátot dobtak rájuk. Emellett 2004 novemberében megöltek egy valutaváltó házaspárt.

Süveges Pétert méltánytalanságok érték a börtönben, ezért döntött úgy, hogy nem vesz magához ételt. Egyik napról a másikra elvették a súlyzóit és az mp3 lejátszóját mindenféle előzetes figyelmeztetés és indoklás nélkül. Most már 3,6-re esett le a vércukra, ami nagyon aggasztó, bármelyik pillanatban kómába eshet – írja a Blikk dr. Szikinger Istvánra, a férfi ügyvédjére hivatkozva. 

Süveges fogva tartása óta perek és eljárások tömkelegét indítja az igazságszolgáltatás különböző szervei ellen. 2011-ben nyert 3 millió forintot a rossz tartási körülményei miatt, majd a Sopronkőhidai Börtöntől 2 milliót szerzett. Éhségsztrájkot sem először hirdet: 2015-ben már egyszer megtagadta, hogy egyen, mivel a börtönben csak korlátozottan használhatta a számítógépet.

A büntetés-végrehajtási szakemberek szerint Süveges a kiemelten veszélyes kategóriába tartozik mind a fogva tartás, mind a szállítás szempontjából, mivel magas intelligenciája, hatalmas ereje van, ráadásul küzdősportokban is jártas.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések