A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kenőpénzek elfogadásával gyanúsítanak 32 rendőrt

A Készenléti Rendőrség tartott házkutatást 2017. május 15-16-án a Röszkei Határrendészeti Kirendeltség rendőreinél, és nagy összegű készpénzt - forintot és valutát - foglalt le, miután a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentést tett.
A Központi Nyomozó Főügyészség 32 rendőrt hallgatott ki gyanúsítottként, közülük többen elismerték a bűncselekmény elkövetését. A gyanúsítottak beosztotti állománykategóriába tartoznak, vezető beosztású vagy tiszti rendfokozatú rendőr nincs köztük.

A nyomozás során kiderült, hogy több határrendész a röszkei határátkelőhelyen szolgálatot teljesítő határrendészek rendszeresen kértek és fogadtak el a Magyarország területéről kilépő, illetve belépő külföldiektől készpénzt, hogy azokat jogtalan előnyhöz juttassák.

Az ügyben 10 személyt vettek őrizetbe és indítványozták az előzetes letartóztatásukat - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség 

Az indítványát azzal indokolta az ügyészség, hogy fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, ezen túlmenően a katonai büntetőeljárásban meghatározott speciális, szolgálati és fegyelmi okból sem hagyhatók szabadlábon.

A Szegedi Törvényszék Katonai Tanácsa a mai napon dönt arról, hogy elrendeli-e a rendőrök előzetes letartóztatását.

Amivel a határrendészeket vádolják, az szolgálati helyen és a szolgálattal összefüggésben elkövetett, két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény. 

Forrás: Kisalföld

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések