A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Huff egész évet megy a TCR sorozatban

Tom Chilton (BTCC) és Tom Coronel (TCR Benelux) után máris itt a Túraautó Világbajnokság mezőnyének harmadik duplázója: Rob Huff tegnap bejelentette, hogy a teljes hátralévő TCR International Series szezonra aláírt a Leopard Racing Team WRT-hez.
A 2012-es világbajnok az összetettet jelenleg vezető Jean Karl Vernay csapattársaként egy Volkswagen Golfot vezet majd, és mivel kihagyta ez év első két hétvégéjét, a részsikerek elérése mellett az lesz a legfontosabb célja, hogy segítse a franciát a bajnoki cím megszerzésében.

Huff nem is olyan régen már bemutatkozott a belga csapatnál, a TCR Benelux bajnokság spai idénynyitóján vett részt, ahol Vernay oldalán négy dobogós helyezést is szerzett. Csak hogy tisztázzuk, a németalföldi sorozatban nem kívánnak részt venni, csak a soron következő spai nemzetközi hétvégére hangolódtak ezzel a kiruccanással.

“Fantasztikus érzés, hogy csatlakozhatok a Leopard Racing Team WRT-hez a TCR Nemzetközi Sorozatban. A megállapodás a Benelux bajnokság legutóbbi fordulója után született, ahol annak ellenére sikerült jó eredményeket elérni, hogy meg kellett szoknom egy új csapatot, egy új autót és egy más kategóriát. Remekül éreztem magam a csapattal Spa-ban, és úgy gondolom, ez így marad a szezon hátralévő részében is” – mondta Huff.

“A TCR egy nagyszerű bajnokság. Rengeteg feltörekvő fiatal versenyez itt, és kilincs-a-kilincsen csaták folynak. Mivel az autók teljesítménye kiegyensúlyozott, az egész sokkal inkább a versenyzőről és nem a technikáról szól.”

Huff egyébként valójában nem is duplázik, hanem triplázik idén, hiszen hivatalosan részt vesz a Kínai Túraautó Bajnokságban is, egészen pontosan négy hétvégén indul mad a Shanghai VW 333 Racing team színeiben.

“Zsúfolt szezonnak ígérkezik, de szeretem a kihívásokat. Érdekes lesz egyszerre versenyezni a WTCC-ben és a Kínai bajnokságban. A Túraautó Világbajnokság valamennyi fordulóján ott leszek, ez van a figyelmem középpontjában, de közben már várom, hogy győzelmekért harcolhassak a CTCC-ben és a TCR Nemzetközi Sorozatban is.”

Huff tehát ott lesz a hétvégéi spai TCR versenyen, az azt követő monzai fordulót viszont kénytelen lesz kihagyni, mivel ütközik a hungaroringi futamokkal. Utána viszont már valamennyi TCR hétvégén rajthoz áll majd.

Forrás: hosszabbitas.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések