A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

ENSZ terrorelhárítási főnök: Olyan iszlamista terror fogja sújtani idén Európát amit el sem tudnak képzelni

Jean-Paul Laborde, az ENSZ terrorelhárítási főnöke szerint mostanában indul meg az Szíriából és Irakból azoknak a dzsihadistáknak a második hulláma Európa felé, akik az Európai Unió állampolgáraiként harcolnak a terrorszervezet soraiban.
Laborde arra figyelmeztet, hogy míg az első hullámban olyan dzsihadisták tértek haza, akik nem voltak ultraradikálisok, sokan csupán kalandvágyból mentek harcolni, a most visszatérők között a legkeményebb iszlamista harcosok lesznek majd, akik bosszút fognak állni a terrorszervezet közel-keleti vereségéért Európa szerte.

Az Unióból származó harcosok 40-50 százaléka hagyta el eddig az Iszlám állam területét. Jelenleg körülbelül 5000 lehet a száma azoknak, akik még kitartanak a terrorszervezet mellett, de az összeomlás után ők is Európa felé veszik majd az irányt. Ugyan szigorodtak az Európai Unióba bejutás szabályai, de ezek a terroristák kiterjedt bűnözői ismeretségük és az embercsempészek segítségével be fognak jutni az Unióba – mondta Jean-Paul Laborde.

Múlt hónapban egy magas rangú szír tisztviselő figyelmeztetett, hogy Európára nézve katasztrofális lesz ha az iszlám Államban harcoló dzsihadisták visszatérnek  hazájukba.

Képzeljünk el 5000 dzsihadistát Európában egy helyen. Elképesztő pusztításra lennének képesek – figyelmeztetett a szír tisztviselő.

Forrás: rt.com

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések