A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Csúcstechnológiával készítenék fel a magyar sportolókat

A Magyar Nemzeti Kereskedőház és a Testnevelési Egyetem május 18-19-én a Groupama Arénában első ízben rendezi meg a Sport és Innováció Nemzetközi Konferenciát, amelynek a sajtóreggelijét szerdán tartották.
Dr. Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora a sajtótájékoztató elején elmondta, hogy a Magyar Nemzeti Kereskedőházzal való közös együttműködés egy világszintű kitekintésben realizálódik. „Célunk a világszínvonal, az együttműködés Európa és a világ több államával, valamint a tudomány bevonásával a csúcstechnológia jelenléte a humán, a gazdaság és a teljesítményfokozás területein.

A tehetséggondozás azt igényli, hogy a magyar sport érdekében ezt a területet és a benne lévő embereket világszintű technológiával készítsük fel.

Oláh Zsanett, a Magyar Nemzeti Kereskedőház vezérigazgatója szerint a legfontosabb, hogy megtalálják azokat a vállalkozókat, akikkel közösen nemzetközi piacokra tudnak lépni.„A konferenciára olyan komoly külföldi politikusokat, gazdasági szakembereket sikerült meghívni, például Ghánából és Oroszországból, akik azon túl, hogy megosztják velünk a tudásukat,
meg akarják ismerni azokat a magyar technológiákat, amelyek világszinten is versenyképesek tudnak lenni."

Kun Gábor, a MNK vezérigazgató-helyettese az innováció fontosságáról beszélt. „A kereskedőház felismerte, hogy igenis foglalkozni kell a sporttal. Jelenleg főleg termékekkel állunk, de nagyon jó irányba haladunk az innováció terén is. Minden iparágban azok tudnak versenyképesek maradni, akik használják az innovációt.

A mi célunk, hogy külföldön pozícionáljuk Magyarországot.
Kovács Ágnes olimpiai bajnok, a Testnevelési Egyetem nemzetközi nagykövete szerint a sikerességhez elengedhetetlen, hogy figyeljük a trendeket. Hozzátette, „a Testnevelési Egyetem olyan bázis, ahol az edzők folyamatosan megkapják a továbbképzést, hogy átadhassák azt a versenyzőknek."

Borsányi Gábor, a teqball alapítója nagy álmokról beszélt: Az a célunk, hogy egy nap a teqball olimpiai sportág legyen.

Elképzelhető, hogy ezt az ötletet ma még néhányan megmosolyogják, de ezekből a mosolyokból erőt fogunk meríteni és megvalósítjuk az álmainkat" – mondta Borsányi, akinek az újpesti betonos panelházak között focizva jött a teqball ötlete.

A sajtótájékoztató zárásaként Oláh Zsanett elmondta, hogy
a magyar nemzetgazdaság fejlődéséhez szükség van ötletekre, kitartásra, innovációra és szabad gondolkodásra.

A Magyar Nemzeti Kereskedőház és a Testnevelési Egyetem a Sport és Innováció Konferenciát május 18-19-én rendezi meg, Budapesten. A konferencia elsősorban az iparági párbeszéd erősítését és az exportlehetőségek feltérképezését célozza.

Forrás: Origo.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések