Hirdessen itt

Bacskai Balázs profiként folytatja

A magyar amatőr ökölvívás meghatározó alakja áll át a profik táborába, címmeccsel, magyar ellenfél ellen debütál.
A 29 éves bokszoló az M4 Sport Sportreggeli című műsorában jelentette be, hogy múlt csütörtökön megállapodott Rácz Félixszel, a Felix Promotion vezetőjével, és bemutatkozása június 10-én lesz a budakalászi Magyar Ring gálán.

A 2010-ben Európa-bajnok Bacskai a megszokott profi debütálásokkal ellentétben egy kifejezetten komoly mérkőzéssel kezdi meg karrierjének új fejezetét, mivel Harcsa Norbert ellen vív majd tízmenetes mérkőzést a középsúlyú magyar bajnoki címért.

Rácz Félix megjegyezte, neki két dolgot kell figyelembe vennie a meccsek szervezésénél, egyrészt a közönséget izgalmas, élvezetes találkozókkal kell kiszolgálnia, másrészt menedzserként mindig a legjobbakat kell továbbvinnie. Ebben az esetben a középsúlyba érkező Bacskaival a kategóriában két hasonló képességű és tapasztalattal bíró ökölvívója van, akik eldönthetik, melyikük a jobb.

Bacskai már 2006-ban, junior világbajnoki címe után kapott profi ajánlatot a német Universumtól, ám akkor még nem fogadta el, mindenképp szeretett volna olimpián szerepelni, erre tavalyig várnia kellett.

Az amatőrként a Vasasban szerepelt bokszolót az elmúlt időszakban Erdei Zsolt készítette fel, ám miután trénere a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke lett, új edző után kellett néznie. A profik között edzéseit Kótai Mihállyal végzi majd, továbbá Szántó Imre és Bedák Pál is segíti majd a munkáját.

Forrás: origo.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések