A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az Európai Unió játszadozni kezdett Oroszországgal! Hamarosan kihúzzák a gyufát Putyinnál!

Witold Waszczykowski lengyel külügyminiszter szerint az Európai Unió külügyminiszterei mindannyian támogatják az Oroszország elleni szankciók meghosszabbítását.
Az EU külügyminiszterei támogatták az Oroszország elleni szankciók meghosszabbítását – mondta Witold Waszczykowski lengyel külügyminiszter, az EU Külügyi Tanácsának hétfői, brüsszeli találkozója után.

„A találkozó során felszólalók többsége megerősítette, hogy az Oroszország elleni szankciókat folytatni kell. Oroszország egy nem együttműködő ország, nem hajtja végre a minszki egyezmény feltételeit, ezért nincs miről tárgyalni.” – mondta a PAP hírügynökség kérdésére válaszolva.

2014-ben a demokratikus választások nélkül hatalomra jutó kijevi kormány katonai offenzívát indított az ország délkeleti régiója ellen, ahol a többségi orosz lakosság úgy döntött, hogy a puccsisták legitimitásának elismerése helyett inkább népszavazást és saját országgyűlési választásokat tart.

2015 februárban az érintett felek Belorusszia fővárosában aláírták a tűzszüneti egyezményt, amit Franciaország, Németország és Oroszország közvetítésével sikerült elérni. Az úgynevezett normandiai négyek sikerét követően azonban kiújultak a harcok, a felek kölcsönösen a tűzszüneti egyezmény sértésével vádolták egymást.

Az Európai Unió azt követően hozott szankciókat Oroszország ellen, hogy egy Ukrajnától elszakadó terület, a Krím-félsziget többégi lakossága népszavazással döntött arról, hogy csatlakozik az Oroszországi Föderációhoz. Miután az orosz lakosság a puccsal hatalomra jutott kormányt nem ismerte el, a nyugati országok nem ismerték el a népszavazás eredményeit, és máig Ukrajna részének, „megszállás alatt álló területnek” tartják a Krím-félszigetet.

Forrás: hidfo.ru

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések