A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

8 arab hercegnőt állítanak bíróság elé Belgiumban

Az Egyesült Arab Emírségek 8 hercegnője csempészett be szolgákat luxuslakosztályukba Belgiumban, embertelen körülmények között tartották őket. 9 év után most jutottak el a tárgyalásig. 
Az Egyesült Arab Emírségek 8 hercegnőjét vádolták meg emberkereskedelemmel és bántalmazással a belga bíróságon, írja a Deutsche Welle. Szolgáikat engedély és bejelentés nélkül hozták Európába, ahol fizetés és alvás nélkül éjjel-nappal dolgoztatták őket. Még meg is verték őket, ha nem tetszett nekik valami. 

Az ügyre úgy derült fény, hogy az egyik szolga kiszökött és bejelentést tett a rendőrségen. A rendőrség nyomozni kezdett, de a hercegnők ügyvédje jogi csatát indított, szerinte a rendőrség megsértette a hercegnők jogait azzal, hogy folyton a hotel lakosztályában kereste őket. 

Kilenc évnek kellett eltenie ahhoz, hogy végre tárgyalhassa a bíróság az ügyet. Viszont annak az esélye, hogy a hercegnőket megbüntessék, igen csekély a belga ügyvédek szerint.

Ugyanis a 8 hercegnő az Egyesült Arab Emírségek egyik legbefolyásosabb családjához tartozik, a családé például a Manchester City fociklub.

Egy emberi jogi aktivista szerint nem ez az első ilyen eset. Korábban egy dubaji család csempészett be magának Ausztriába szolgákat, akiknek az volt a feledatuk, hogy neveljék a gyerekeket és végezzék el a házimunkákat. De amint csak egy kis hibát is elkövettek, azonnal büntetést kaptak. Ott is volt feljelentés, de a család elhagyta az országot. 

Belgiumban is hasonló a helyzet. 

Ha el is ítélnék a hercegnőket, az országuk megtagadná a kiadatásukat.

Forrás: 8 arab hercegnőt állítanak bíróság elé Belgiumban

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések