A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

6 dolog, amit a boldog emberek már megértettek

Előfordult már veled is, hogy azt gondoltad, mindenki más boldogabb nálad? A közösségi oldalak nézegetése kiválóan előidézi ezt az érzést. Végigfutod mások bejegyzéseit, pörgeted a képeket, amelyeken az ismerőseid boldogan pózolnak a párjukkal a legtutibb nyaralóhelyen, te pedig azon gondolkodsz, mit rontottál el ennyire, vajon mi a baj veled. Megvan az érzés?
Mit tudnak vajon azok, akik boldogabbnak látszanak azokon a képeken? Egyrészt képesek szuper képeket készíteni teljesen átlagos szituációkban, másrészt képesek remekül eladni magukat. Hogy ettől boldogabbak lennének mint te? Nem hiszem. Csak jobb az önreprezentációjuk. Sőt, ha jobban belegondolok, nekik valamiért szükségük is van arra, hogy másokkal elhitessék, mennyire jól vannak. Vajon miért? Ha igazán boldog vagyok, akkor nem érzem szükségét annak, hogy ezt minden nap újabb és újabb képekkel bizonygassam a világnak. Akkor jól vagyok és kész. Teszem a dolgomat, élem az életemet.

A kérdés persze azért maradt: mit tudnak azok, akik valóban jól vannak?

1. A saját fejlődésükhöz mérik magukat

Nem mások sikereihez mérik magukat, hanem saját céljaikon dolgoznak, és az egyéni fejlődésüket értékelik. Sokszor hallgatom segítőként a klienseimet, ahogy arról panaszkodnak, mennyire mélyről, milyen iszonyatos családi hendikeppel indultak. Ilyenkor szeretek rámutatni arra, hogy nézze már meg, mégis mennyi mindent elért mindezidáig. Nem az a siker, ha valaki egy kellemesen meleg családi háttérből elért egy jó állást, szép családot. Ez neki nem került komoly erőfeszítésébe, hiszen ki volt kövezve az útja. Az igazi siker az, ha egy komolyan zűrös, hátrányos családi helyzetből éred el ugyanezt. Na, azon van mit ünnepelni, és lehet rá valóban nagyon büszkének lenni. Aki kibírt már néhány igazán kemény hónapot, amikor felkelni se volt kedve, és túljutott rajta ép ésszel, megerősödött lélekkel, annak már jöhet bármilyen nehézség. Ő tudni fogja, hogy fújt már jobban is a szél, mégis állva maradt. És ez adja az igazi önbecsülést. Ha ezt mind végigcsináltad, már nem fogod irigyelni mások boldogságát. Persze azért érdemes tudni azt is, hogy mindenkinek az életében eljön egyszer a „nem szeretem idő”, és akit most annyira irigyelsz, kínlódva fog a földön fetrengeni.

2. Nem mások véleményéhez mérik magukat

Az igazán boldog emberek pontosan tudják, hogy soha nem fognak megfelelni mindenkinek. Tisztában vannak azzal, hogy mindig lesznek emberek, akik elhúzzák a szájukat, ha megjelennek. Ők képesek arra, hogy kiválasszanak maguknak négy-öt közeli embert, akiknek a véleménye igazán számít, és magasról tesznek a többiekre. Hidd el, nem érdemes belecsavarodni amiatt, hogy nem felelsz meg olyan embereknek, akiket amúgy sem kedvelsz!

3. Tudatosan a boldogság mellett döntöttek

Lehet, hogy meredeken hangzik, de az igazán boldog emberek elhatározták, hogy boldogok lesznek, és ezért keményen meg is dolgoznak. Hidd el, az ő életükben is van szomorúság, csalódás, kétségbeesés, fájdalom, de valahogy mégis túljutnak rajta. Nagyon is tudatos munkával. Például úgy, hogy boldogságra huzalozzák az agyukat. (Ha érdekel, hogyan csinálják, olvasd el a Sírjak vagy nevessek? című könyvet.)

4. Abbahagyták a múlton való kesergést

Mindenkinek vannak szomorú, fájdalmas emlékei. De ha folyton azon kesergünk, hogy mennyire elbánt velünk a családunk, milyen szemét volt a tesónk, és a főnökünk is egy utolsó alak, akkor valóban pocsék napoknak nézünk elébe. Amíg ezen keseregsz, magad alatt vágod a fát. Ha viszont a gondolataidat tudatosan a céljaid megvalósítására fordítod, ha minden percben azon gondolkodsz, hogyan érheted el őket, vagy azon elmélkedsz, hogy mennyi mindent elértél eddig, mosolygósabb napjaid lesznek. Ugye, már vannak céljaid?

5. Támogató emberekkel veszik körül magukat

Ez egy nagyon nehéz kérdés. Nagyon sokan szenvednek olyan kapcsolatokban, amelyekben durván bántják, megalázzák őket, aláássák az önbizalmukat. Ők sajnos éppen azért nem tudnak kilépni a romboló kapcsolataikból, mert nem hiszik, hogy jobbat érdemelnének. Pedig ezzel kellene kezdeni. Olyan barátokat, támogatókat szerezni, akik hisznek bennünk, tudják, hogy értékesek vagyunk, és a legnehezebb pillanatokban is támogatnak minket. Ha pocsék kapcsolatban élsz, keress először támogatókat, hogy képes legyél megszabadulni a véredet szívó negatív emberektől! Nem kötelességed olyan emberekkel együtt lenned, akik folyton lehúznak!

6. A boldog emberek megvalósítják álmaikat

A boldog emberek nem csak a karosszékükből nézik párás szemmel a karibi nyaralókat a Travel Chanelen, hanem mindent elkövetnek azért, hogy fizikai valójukban is eljussanak egy ilyen üdülőhelyre. Még akkor is, ha elsőre lehetetlennek tűnik az álmuk megvalósítása. Nincs lehetetlen terv, csak magatehetetlen, önbizalomhiányos ember. Ha az álmaidat céllá teszed, és tudatosan nekilátsz megvalósítani őket, terveket készítesz, és képes vagy napról napra megküzdeni azért, hogy valósággá váljanak az álmaid, garantálom, hogy boldog ember leszel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések