A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tükröződés a Sesztina Galériában

Aktuális kiállításunkkal a radikális festészet egy sajátos irányzata, a monokróm művészet előtt tisztelgünk, Feledy Gyula Zoltán művészeti alkotásait bemutatva.
A monokróm festészet a XX. század sajátja, melynek első megnyilvánulásaival az 1950-es évek végétől, illetve az 1960-as évek elejétől találkozhatunk.

Olyan alkotók jelzik az irányzat jelenlétét és létjogosultságát, mint az iskolateremtő Yves Klein, Francois Fiedler, Joseph Marioni, Günther Umberg, stb…

Az alkotások jellemzője, egyben az alkotók ars poeticája, hogy elvetik a narrációt, a formát és visszatérnek a festészet nélkülözhetetlen esszenciájához, a színhez.

A monokróm festészet tehát nem más, mint az egyszínnel festés művészete.

Az elmúlt évtizedekben sokan tették fel a kérdést, hogy művészet-e ez, vagy sem, esetleg valami más…

Úgy gondoljuk, hogy a tárlat kapcsán a látogatók is meggyőződhetnek arról, hogy milyen önmegtartóztató és egyben kiteljesedő művészetről van szó annak ellenére, hogy „csupán” a színek ragyogásával és fantasztikus faktúrákkal fognak szembesülni.

A kiállítás 2017 május 6-ig látható.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések