A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Terrortámadás Párizs szívében

Meddig mehet ez így? Ki állíthatja meg a Nyugat-Európában elszabadult iszlamista terrort? Az unió vezetői ahelyett, hogy a nyugati lakosságot megpróbálnák megvédeni és azon törnék a fejüket, hogy mit rontottak el, a keleti tagállamokra is rá akarják kényszeríteni a muszlimokat a kötelező betelepítési kvótákkal.
Rendőrök elleni merényletkísérlet miatt korábban 20 évre ítélték Karim Cheurfit, a csütörtöki párizsi merénylőt, aki egy rendőrt megölt a Champs-Élysées-n, majd őt is lelőtték.

Az antwerpeni rendőrségen tisztázta magát tegnap az a férfi, akit a francia hatóságok köröztek, mert összefüggésbe hozták a csütörtök esti párizsi merénylettel – jelentette be tegnap a belgiumi rendőrség.

Három nappal a francia elnökválasztás előtt érte az újab terrortámadás Párizst: a Champs-Élysées sugárúton, a Diadalív közelében egy férfi automata fegyverrel tüzet nyitott egy rendőrbuszra. Egy rendőr életét vesztette, két másik és egy járókelő könnyebb sérüléseket szenvedett. A támadót a rendőrök agyonlőtték. Az Iszlám Állam terrorszervezet szinte azonnal bejelentette: a merényletet Abu Juszuf, az Iszlám Állam belga katonája követte el – adta hírül a Franceinfo portál.

A francia hatóságok 50 ezer rendőrt osztottak be vasárnapra, a francia elnökválasztás első fordulójára, és minden elit egységet riadókészültségbe he­lyeztek – mondta Bernard Ca­zeneuve miniszterelnök a kormány biztonsági kabinetjének tegnapi tanácskozása után. Tudatta: „Nem engedhetjük meg, hogy bármi is megzavarja az ország demokratikus folyamatait. Nem szabad hagynunk magunkat megfélemlíteni, manipulálni, mert az az ellenségnek kedvez.”

Az agyonlőtt merénylő kilétét a rendőrség nem hozta nyilvánosságra. Francia lapinformációk szerint a tettes, a 39 éves Karim Cheurfi Franciaországban született, francia állampolgár. Autójában lőszereket, két konyhakést, metszőollót és egy Koránt találtak – tudta meg ügyészségi forrásokból a Franceinfo.­

Forrás: bama.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések