Hirdessen itt

Stockholmi terrortámadás - Hát persze hogy csak egy mentálisan zavart integrálódott fiatalember volt

Meg nem erősített információk szerint már legalább három halálos áldozata van annak a feltehetően terrorista támadásnak, amit pénteken követtek el Stockholm belvárosában.
Az elkövető járókelők közé hajtott egy teherautóval, majd egy híres üzletbe rohant. Óriási pánik tört ki a városban, helikopterek köröznek a belváros felett. Nagyon sok sérültről szólnak az első hírek - írja a pestisracok.hu.

Stefan Löfven svéd miniszterelnök úgy nyilatkozott, hogy “minden jel szerint” terrortámadást követtek el a kisteherautóval. Később ezt azzal a kijelentéssel erősítette meg, hogy Svédországot megtámadták.

Az áldozatok számáról eltérő értesülések láttak napvilágot, de a hivatalos közlésekből is kitűnik, hogy legalább hárman meghaltak és a sok a sebesült is. A teherautó vezetőjéről egyelőre semmit sem közöltek. A gépkocsi a gázolások után nekiment egy áruház épületének.

Egyes sajtóértesülések szerint lövések is eldördültek, de ezt a rendőrség egyelőre nem erősítette meg. Löfven kormányfő a támadás időpontjában úton volt Göteborg felé, de visszafordult a fővárosba

Európában több gázolásos merényletet is elkövettek azóta, hogy az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet felszólította híveit, hogy használják fegyverként a gépkocsikat.

Londonban idén márciusban négy gyalogost gázoltak halálra a Westminster hídon, a franciaországi Nizzában 86 ünneplőt gyilkolt meg egy teherautós merénylő tavaly júliusban, a nemzeti ünnepen, decemberben pedig Berlinben volt hasonló támadás 12 halálos áldozattal.

A merényletek elkövetését az Iszlám Állam terrorszervezet vállalta magára.

Forrás: BBC, Mirror, Fotó: Twitter

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések