Azért hívják pásztorlevesnek, mert eredetileg bográcsban készítették.
Hozzávalók / 4 adag
A leveshez
30 dkg sertéslapocka
30 dkg zöldbab
1 db vöröshagyma
1 dl napraforgó olaj
2 db leveskocka (erőleves)
1 ek majoranna (szárított)
2 dl tejföl
1 evőkanál finomliszt
bors ízlés szerint (frissen őrölt)
A nokedlihez
1 db tojás
3 evőkanál finomliszt
2 evőkanál víz
Elkészítés
A sertéslapockát és a vöröshagymát kockára vágjuk, a zöldbabot a szokásos módon felvágjuk.
Olajon megpirítjuk a hagymát, majd a húst.
Amikor a hús lepirult, kevés vizet adunk hozzá, majd a babot.
Fedő alatt és takarékon félpuhára pároljuk.
Felöntjük vízzel, hozzáadjuk a leveskockát, a majoránnát, és felforraljuk.
Beleszaggatjuk a nokedlit.
Liszttel kevert tejföllel habarjuk.
Borsot darálunk rá.

0 Megjegyzések