A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Papp László: Debrecennek szüksége van egy jó, szerethető csapatra

A közgyűlés elfogadta a DVSC Futball Szervező Zrt. 2016-os beszámolóját, de a képviselők rávilágítottak a bajokra.
Üzemi szinten 630,7 milliós nyereséget mutatott ki a DVSC Futball Szervező Zrt., amit a pénzügyi műveletek eredménye 720 millió forintra növelt, ebből a 31,7 millió forint adófizetés után 688,7 milliós nyereség maradt. Ez amellett, hogy öt esztendő év után az első nyereséges évet jelenti, ráadásul 2009 óta egyszer sem zárták ekkora pluszban az évet Debrecenben.

Ennek ellenére enyhén szólva sem az öröm hangján szólaltak meg a képviselők a közgyűlésben. Hiszen a pozitív eredmény elsősorban a játékosok értékesítéséből származik. A napi működési bevételek a napi kiadásokat az előző évekhez hasonlóan nem voltak képesek biztosítani. A felügyelő bizottság jelentése arra is rámutat, hogy már jó ideje nincs névadó szponzora a csapatnak, ami jelentős bevételt jelentene. Mindezek mellett a korábbi jelentős időszak sikercsapatának célja jelenleg a bajnoki cím és a nemzetközi porond helyett a kiesés elkerülése.

Ezeket a tényeket tükrözték a hozzászólások is. Korcsogh György (DK) rámutatott: átlagban 13 500 szurkoló van a hat első osztályú meccsen, azaz minden ezredik ember részesül a futball örömében Magyarországon. Debrecenben pedig körülbelül minden századik ember jár meccsre. Szerinte el kell gondolkodni azon, hogy érdemes-e egyáltalán ezt csinálni.

Papp László polgármester lesújtónak nevezte a nézőszámot, noha Debrecennek a Nagyerdei stadion az egyik büszkesége.

– A teremben ülők nem tehetnek arról, hogy kevesebb a néző, mint az Oláh Gábor utcai stadionban, ez összefügg a csapat szerethetőségével is – hangsúlyozta Papp László, aki elmondta, bízik abban, hogy ez változhat a jövőben és sokkal több debreceni tartja fontosnak, hogy kimenjen a stadionba szurkolni. – Debrecennek szüksége van a klubra, egy jó, szerethető csapatra, ami eredményeket tud hozna a városnak –   mondta a polgármester.

Varga Zoltán (DK) úgy fogalmazott: a lokálpatriotizmus és a helyi labdarúgók kezdenek eltűnni a csapat körül, pedig a labdarúgó akadémiának ez lenne a feladata.

Papp László erre reagálva kijelentette: ő is hiányolja a helyi kötődésű játékosokat a csapatból. Rámutatott: a labdarúgó akadémia játékosai a Videotontól a Mezőkövesdig, számos klubnak vannak kölcsönadva. Debrecenben nagyon kevés játékost hívtak fel az akadémiáról az első csapathoz az utóbbi öt évben. „Az viszont a vezetőedző döntése, hogy kit küld pályára”, tette hozzá a polgármester.

Balázs Ákos, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője arra emlékeztetett: soha nem volt olyan egység Magyarországon, mint az nyári labdarúgó Eb idején, ez megmutatta, milyen óriási szervezőereje van Magyarországon a labdarúgásnak. „Nem csak akkor kell szeretni egy csapatot, amikor jók vagyunk, hanem ilyenkor is”, közölte a politikus, aki ezt is megemlítette: a Nagyerdei Stadiont stadiont sokan használják, nemcsak meccsek idején, máskor is.

A határozati javaslatot végül 26 igen, 0 nem szavazattal, 6 tartózkodás mellett fogadta el a közgyűlés.

Forrás: dehir.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések