A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Moya: Nadal egy földönkívüli

“Ez valami olyan, ami egész egyszerűen megismételhetetlen” – mondta Carlos Moya, miután Rafael Nadal 6:1, 6:3 arányban megverte Albert Ramos-Vinolast, és ezzel megszerezte tizedik címét Monte-Carlóban.
“Amikor én lettem profi, akkor már megvolt Borg hat Garros-győzelme, és Sampras is iszonyatosan dominált Wimbledonban. Voltak tehát abnormális dolgok, de ez mindent fölülmúlt, hihetetlen, ami történt. Most rettentő hosszú ideig mindenki csak arról fog beszélni, hogy egy földönkívüli tízszer is győzni tudott Monte-Carlóban, kilencszer Barcelonában és kilencszer a Roland Garroson.”

Moya bizonytalan volt azzal kapcsolatban, hogy ki lehet majd Nadal első számú riválisa Párizsban.

“Egy kicsit furcsán indult az év azzal, hogy a világranglista első két helyezettje nem tudta a legjobb teniszét nyújtani” – mondta Moya Andy Murrayre és Novak Djokovicra utalva. “Nem tudom, ki lehet majd Rafa legnagyobb ellenfele salakon. Az biztos, hogy ő a múlt héten tett egy nagy lépést abba az irányba, hogy ő legyen az egyik favorit a Garroson. De az még messze van, lépésről-lépésre kell haladni. Ezen a héten Barcelona van, és nekünk nyugodtnak kell maradnunk, még akkor is, ha az előző hét fantasztikusan sikerült.”

Moya már most, a tíz Monte-Carlo-Masters kapcsán is földönkívüliségről beszél. Mi lesz akkor, ha Rafa esetleg Barcelonában és a Garroson is megszerzi a tizedik bajnoki címét?

Egyébként a mai barcelonai versenynapról egyelőre annyit tudunk, hogy nincs játék, mert esik az eső. Viszont Murray már így is továbbjutott, mert Bernard Tomic visszalépett ellene.

Nadal majd a brazil Dutra da Silva ellen kezd.

Forrás: hosszabbitas.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések