A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Mindenkit mozgósítottak: Gyakorlatilag eltűnt egy 148 ezer tonnás hajó

Eltűnt az Atlanti-óceánon a Stellar Daisy nevű, dél-koreai tulajdonú ércszállítóhajó 1500 mérföldre (2400 kilométerre) a partoktól – jelentette be vasárnap a dél-koreai külügyminiszter.
A huszonnégy tagú legénység két Fülöp-szigeteki tagját a vízen, mentőmellényben lebegve találták meg és mentették ki, a többiek állapotáról vagy hollétéről egyelőre semmit sem lehet tudni. Ugyanakkor a környéken több, üresen lebegő mentőmellényt is találtak a vízen. A mentés még tart: a legénység nyolc dél-koreai és tizennégy Fülöp-szigeteki tagját keresik – írja az NBC.

A legénység egyik tagja még pénteken jelezte, hogy a 148 ezer tonnás hajó bal oldali részébe szivárog a víz. Az egyik legnagyobb kategóriába (very large ore carrier) sorolt, 266 141 tonna szállítására képes hajó Brazíliából szállított vasércet Kínába, amikor vészjelzést adott le. A hatóságok felkérték Brazíliát és Uruguayt, hogy segítsenek a mentésben és a keresésben.

Forrás: faktor.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések