A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ferenc pápa : Asz-szalámu alajkum!

Ez az egyiptomi látogatás legyen a testvériség és a kiengesztelődés üzenete Ábrahám fiai számára, főként az iszlám világban.
„Egyiptom kedves népe! Asz-szalámu alajkum! Béke legyen veletek! Örömteli és hálás szívvel megyek meglátogatni pár nap múlva kedves hazátokat, a civilizáció bölcsőjét, a Nílus deltáját, a napfény és a vendégszeretet földjét, ahol próféták és pátriárkák éltek, és ahol a könyörületes és irgalmas, mindenható és egyetlen Isten hallatta hangját. (…)

Kívánom, hogy ez a látogatás legyen a vigasztalás és a bátorítás ölelése Közel-Kelet minden kereszténye számára; a barátság és a megbecsülés üzenete Egyiptom és a térség minden lakosa számára; a testvériség és a kiengesztelődés üzenete Ábrahám valamennyi fia számára, főként az iszlám világban, melyben Egyiptom különleges helyet foglal el. Kívánom, hogy az út hatékonyan járuljon hozzá az iszlám világgal és a tisztelt és szeretett kopt ortodox egyházzal folytatott vallásközi párbeszédhez.”

Forrás: mandiner.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések