A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Exkluzív: Donald Trump nyilatkozata Szíriáról vágatlanul, magyar felirattal

Amerikai honfitársaim,

Kedden a szíriai diktátor, Basar al-Aszad borzalmas vegyifegyver-támadást hajtott végre ártatlan polgárok ellen.

Aszad halálos idegméreg bevetésével védetlen férfiak, nők és gyermekek életét oltotta ki. Lassú és kegyetlen halál volt ez sokak számára. Csodálatos csecsemők is áldozatok lettek, akiket kegyetlenül meggyilkoltak a barbár támadásban.

Nem engedhetjük meg, hogy Isten egyetlen gyermeke is ilyen borzalmas sorsra jusson.

Ma este elrendeltem, hogy célzott katonai csapást hajtsunk végre a szíriai légi támaszpont ellen, ahonnan a vegyi támadást indították.

Az Egyesült Államok elemi nemzetbiztonsági érdeke, hogy megakadályozza a halálos vegyi fegyverek elterjedését és használatát. 

Nem fér kétség hozzá, hogy Szíria tiltott vegyi fegyvereket használt, megsértette a vegyifegyverekeről szóló nemzetközi megállapodásban vállalt kötelezettségeit, és semmibe vette az ENSZ Biztonsági Tanácsának felszólításait. 

Évek sora bizonyítja, hogy kudarcot vallottak a próbálkozások, hogy Aszad viselkedését megváltoztassuk, és ez a kudarc nagyon drámai lett.

Ennek következtében tovább mélyült a menekült válság, és folytatódik a térség destabilizálódása, ami fenyegeti az Egyesült Államokat és szövetségeseit.

Ma este arra kérek minden civilizált nemzetet, csatlakozzanak hozzánk, hogy véget vessünk a szíriai mészárlásnak és vérontásnak, és megakadályozzunk minden fajta terrorizmust.

Istentől kérünk bölcsességet, miközben szembe nézünk mélyen feldúlt világunk kihívásaival. 

Imádkozunk a sérültek életéért, és az elhunytak lelkéért.

És reméljük, hogy ha Amerika kiáll az igazság mellett, végső soron a béke és a harmónia győzedelmeskedik. 

Jó éjszakát. És Isten áldja meg Amerikát és az egész világot. Köszönöm.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések