A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A mellimplantátumok borzalmas története

A mai modern szilikon implantátumok előtt a történelem tele volt nagyon rossz ötletekkel és kegyetlen mellnagyobbító eljárásokkal. Próbálkoztak nejlonnal, gyapjúval, telfonnal, üveggel, elefántcsont golyókkal, állati porcokkal: nagyjából mindennel.
Az első műtétek előtt a megfelelő helyeken kipárnázott fűzők nyomták fel a kebleket látványosan magasra,illetve speciális házi készítésű szérumok receptjei jártak kézről kézre, amiket be kellett masszírozni a mellekbe. Aztán megjelentek a különböző pumpák, amik vákuum segítségével próbálták nagyobbítani az elgyötört melleket.

Az első igazi mellnagyobbító eljárás 1890-ben történt, egyszerűen paraffint fecskendeztek szegény nő mellébe, Hiába történtek fertőzések, olykor daganatok, a mell vagy nagyon fájdalmas volt, vagy érzéketlenné vált, mégis 30 éven át alkalmazták az eljárást. A huszas években már eljutott odáig a sebészet, hogy a paraffint lecserélték a nő saját testéből vett zsírra. Ezzel az volt a baj, hogy a zsír egy része felszívódott, és a páciens ott maradt eltorzult alakú cicikkel. 

Japánban a második világháború idején már szilikont fecskendeztek a prostituáltak melleibe – aki rosszul járt, annak elüszkösödött – , és addig keverték ezt más anyagokkal, meg mindenféle párnákkal, hogy szilikon implantátum lett a vége. Ekkoriban Amerikában mindenkinek minenből nagyobb kellett, így a mellnagyobbítások száma ijesztően szaporodott. Eleinte csak a prostik, táncosnők, előadóművészek hóbortja volt, de egyre több átlagos nő is kérni kezdte az eljárást – pedig sok esetben a szilikont a véráramba juttatták, fertőzéseket, daganatokat okozva.

1961-ben végre eljött Thomas Cronin és Frank Gerow szilikon zselével töltött párnácskája, és protézisként kezdték beülteni, amíg a hatóságok be nem tiltották az egészet a betegségek veszélyeire hivatkozva. 1965-ben sóoldattal töltött párnákat is használtak, ám azok gyakran leeresztettek. 1992-ben Amerikában ismét betiltották a szilikon implantátumok használatát, mert egyik gyártó sem igazolta, hogy biztonságos lenne. Végül a szilikon győzött, bizonyítékok hiányában engedélyezték a használatát.

Forrás: Omgfacts

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések