Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Sütőben sütött gombás-sajtos tócsni recept

A dúsított tócsnitésztát csőben sütöttem meg, így nem olyan zsíros, mint a serpenyőben készített. Saját ötlet volt a tészta összetétele. Meleg előételnek, köretnek egyaránt jó. 
Hozzávalók / 3 adag

6 db burgonya (nagyobb, lisztes)
25 dkg csiperkegomba (barna héjú champignon)
1 kis db fehér hagyma
1 db póréhagyma (ca. 20 cm zöldje)
1.5 ek vaj
1 db tojás (nagy)
4 evőkanál finomliszt
5 dkg ementáli sajt (reszelt)
1 kávéskanál ételízesítő (zöldséges)
só ízlés szerint
fekete bors ízlés szerint (frissen őrölt)
1 ek napraforgó olaj (jénai kikenésére és a massza tetejére pár csepp)

Elkészítés

Megmossuk, leszárítjuk a gombákat, cikkelyekre vágjuk. A hagymát kockákra, a póréhagymát karikákra szeljük. A meghámozott, megmosott krumplikat lereszeljük közepes lukú reszelőn. Ízlés szerint megsózzuk, borsozzuk, beleütjük a tojást, hozzáadjuk a lisztet és a reszelt sajtot. Jól összedolgozzuk az egészet.
A felforrósított vajon megdinszteljük a hagymákat és a gombát. Tegyük egyszerre a serpenyőbe, így nem pirul oda a hagyma. Szórjuk rá az ételízesítőt, Miután kihűlt, vegyítsük össze a krumplis masszával.
Olajjal kikent tűzálló tálba simítjuk a tésztát (lapos lesz, ca. 2.5 cm). Tetejére spriccelünk egy kis olajat, és előmelegített sütőben megsütjük.
Tejföllel, reszelt sajttal tálaljuk. Zöldsaláta illik hozzá.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések