Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Sonkás-juhtúrós töltött gomba

HOZZÁVALÓK

16 fej csiperkegomba (nagy)
2 szál póréhagyma
1 gerezd fokhagyma
20 dkg főtt sonka
20 dkg juhtúró
1 csokor finomra vágott kakukkfű
5 dkg reszelt parmezán sajt
vaj

ELKÉSZÍTÉS

A gombát megtisztítjuk, a szárait finomra vágjuk. Megtisztítjuk a pórét és a fokhagymát, és mindkettőt apóra vágjuk. A sonkát felkockázzuk.
A juhtúrót összekeverjük a póréhagymával, a fokhagymával, a sonkával és a kakukkfűvel, majd megsózzuk és borsozzuk.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A túrós krémet a gombafejekbe töltjük és, kivajazott, hőálló tálba helyezzük, és megszórjuk a parmezánnal. A sütőben kb. 20 percig sütjük.
Frissen, forrón kínáljuk. Párolt rizzsel vagy salátával tálaljuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések